Hozzászólások száma: 545
Oldalszám: 28
Témakörök > Droszt Híradó > F1 rajongóknak A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2015.06.22. 06:29:30 / # 339761


tomajer 2015.04.09. 06:33:36 / # 338775

Ennél lassabb Formula kategóriát nem láttál – VIDEÓ

2015. április 08. 21:55 Forrás: FE School Series

A Formula-1-nek ott a GP2, de mije van az F1 zöld-másának, a Formula-E-nek?

Képernyőfotó 2015-04-08 - 21.45.57
Nekik ott van az FE School Series, melyben 11-16 éves helyi srácok mérik össze tudásukat.

Hogy a gyorsaságukat miért nem tudják? Arra az alábbi videó ad választ. Ne hezitáljatok, rögtön tekerjetek 4:55-höz, ahogy elszabadul a zöld pokol. A nézők pedig hangosan nevetnek.



tomajer 2015.03.30. 18:30:12 / # 338680

Maláj GP - Játszd újra Ferrari módra (Infografika)

2015. március 30. 18:09 Forrás: Formula1.ferrari.com

A Ferrari ismét elkészítettte az infografikát, mellyel újrajátszható a legutóbbi Forma-1-es futam

Képernyőfotó 2015-03-30 - 17.58.38

A Scudeira az év első futmán tette közzé az újítását, melynek segítségével a statisztika kedvelői sok érdekes adathoz jutnak hozzá a futammal kapcsolatban. A csapat hivatalos honlapja hétfőre elkészítette a számukra győzelmet hozó futam infografikáját is, melyet ITT ÉRHETTEK EL.

tomajer 2015.03.23. 09:18:51 / # 338470

tomajer 2015.02.03. 06:24:29 / # 337663


tomajer 2015.02.02. 17:35:13 / # 337651


tomajer 2014.11.20. 11:48:47 / # 336866


tomajer 2014.10.08. 19:03:06 / # 336107

Félrefordították Todt Schumacher állapotáról tett nyilatkozatát

Kedden oldalunk – számos külföldi szaklaphoz, így például az Auto Motor und Sporthoz hasonlóan – is beszámolt arról, hogy a Ferrari korábbi csapatfőnöke múlt héten Michael Schumachernél tett látogatást svájci otthonában, s ezt követően arról nyilatkozott, hogy a hétszeres világbajnok „rövidebb időn belül már viszonylag normális életet élhet.” Utóbb kiderült, a valójában a francia RTL-televíziónak nyilatkozó FIA-elnök szavait a GMM hírügynökség félrefordította.

Az említett interjú során a riporter tette fel a kérdést Todtnak: Schumacher vajon képes lesz-e egy nap újra normális életet élni. A francia válasza erre annyi volt: „Ebben csak reménykedhetünk.”

Todt ugyanakkor valóban biztató fejleményekről is beszámolt – de jóval óvatosabban fogalmazott, mint azt az említett hírforrás megírta. „Azt mondhatjuk, hogy Forma–1-es autót talán már nem fog újra vezetni. Az elmúlt hetekben-hónapokban előrelépett, de még hosszú és nehéz út áll előtte. Most időre van szüksége és pihenésre. Harcol, és csak remélhetjük, hogy rövidesen javulni fog az állapota” – mondta Todt.

A kérdésre pedig, mely a német exversenyző konkrét állapotára irányult, a következőket felelte: „Nem szeretnék erről nyilatkozni, mert ez személyes dolog. Most csak az számít, hogy életben van, a családja pedig mellette van.”

Michael Schumacher szeptember elején hagyta el a lausanne-i rehabilitációs klinikát – azóta a Genfi-tó mellett fekvő birtokán lábadozik. A hírek szerint jól felkészült szakemberekből álló csoport gondoskodik róla. Állapotáról hivatalos tájékoztatás azonban jó ideje nem érkezett.

tomajer 2014.10.08. 07:46:25 / # 336104
Tegyük tisztába: Semmi sem a tiéd!

A mai napon leközöltünk egy cikket, melyben arról tájékoztattuk olvasóinkat, hogy a FOM lehetőségeihez mérten eltávolítja a Jules Bianchi balesetéről készült amatőr videót, méghozzá szerzőzi jogokra hivatkozva.




tomajer 2014.10.07. 19:37:52 / # 336097
Ez okozhatta Bianchi balesetét


A körülmények szerencsétlen összejátszása miatt történt a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon az a baleset, amelyben Jules Bianchi, a Marussia francia pilótája egy mentést végző darunak ütközött, és súlyos fejsérüléseket szenvedett – közölte a szuzukai pálya szóvivője.


"A pályabírók dupla sárga zászlót lengettek Adrian Sutil autójának mentése miatt, ez pedig mindig azt jelenti, hogy az elhaladó versenyzőknek le kell lassítaniuk olyan tempóra, amelyről még az adott körülmények között, vészhelyzet esetén meg tudnak állni" – nyilatkozta kedden Mijazaki Maszamicsi.

A szóvivő hozzátette, balszerencse az volt, hogy Bianchi éppen ezekben a pillanatokban haladt át egy vízátfolyáson, ezért a gumik nem tapadtak az aszfalthoz, a pilóta pedig képtelen volt lassítani. "Az eső erőteljesen rákezdett, a pálya vizes volt, de nem annyira, hogy emiatt meg kelljen szakítani a futamot. Azt hiszem, a versenybíróság ugyanígy értékelte a szituációt" – tette hozzá.

A becsapódás pillanata, amelyet a Corriere della Serra oldalán, erre a linkre kattintva nézhenek meg, ellentmond annak, hogy sárga zászló lett volna érvényben. (A baleset felkavaró tényén kívül jó látszik, hogy az érintett szakasz pályafelügyelője zöld zászlót – vagyis szabad jelzést – integet, amikor a baleset történik. 10 másodperccel a becsapódás előtt még dupla sárga zászló volt ott is érvényben, ám a felügyelő szerint ekkorra az emelő traktor már távozott az ő általa felügyelt mentési területről.)

A 25 éves Bianchi a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Bianchit eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta, azóta a jokkaicsi Mie kórházban fekszik.

A legutóbbi információk szerint, amelyek a brit Sky Sportstól származnak, a francia autóversenyző állapota továbbra is kritikus, de stabil. Újdonság lehet, az, hogy információjuk szerint a versenyző a műtétjét követően nem tudott gépi segítség nélkül lélegezni, ahogyan az korábban a médiában szerepelt. Craig Slater, a Sky Sports helyszíni tudósítója hozzátette, a pilóta nem ment át második beavatkozáson, ahogy az szintén elterjedt.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone független vizsgálatot sürget az ügyben, Jean Todt, a nemzetközi szövetség (FIA) elnöke pedig még hétfőn "teljes és részletes" beszámolót kért Charlie Whiting versenyigazgatótól a Japán Nagydíjon történtekről.

A francia pilóta szülei – Christine és Philippe Bianchi – hétfőn érkeztek meg Jokkaicsibe, Gérard Saillant, a FIA orvosi bizottságának elnöke, valamint Bianchi ügynöke, Nicolas Todt pedig kedden csatlakozott hozzájuk. Matteo Bonciani, az F1 szóvivője hétfő este kritikusnak, de stabilnak nevezte Jules Bianchi állapotát.

Martin Brundle korábbi F1-es pilóta – aki manapság kommentátorként dolgozik - aktív versenyzőként nagyon hasonló balesetet szenvedett, mint most Bianchi. "Majdnem meghaltam egy ugyanilyen esetben, épp hogy elkerültem a darut, de emlékszem, becsuktam a szemem, és azt gondoltam, itt a vég" – mondta Brundle. Hozzátette, már jó ideje felhívta a figyelmet arra, hogy a mentést végző járműveknek nincs helyük a bukótérben.

A legutóbbi, súlyos fejsérüléssel járó, F1-es pilótát érintő baleset a Magyar Nagydíjon történt: a 2009-es hungaroringi hétvégén az akkor még a Ferrarinál versenyző brazil Felipe Massát találta fejbe az előtte haladó autóról lerepülő rugó. Massa az eset után felépült, s most a Williamsnél vezet.

tomajer 2014.10.07. 10:53:24 / # 336087
Bianchi csapata közleményt adott ki, és kikerült egy telemetriás felvétel is


A Marussia Forma-1-es csapat hivatalos közleményt adott ki pilótája, Jules Bianchi vasárnapi, szuzukai balesetéről. Annyit lehet tudni, hogy a pilóta életveszélyes állapotban van, de az istálló ezeket nem kívánja kommentálni. Közben kiadták Bianchi telemetriás videóját, ezen lényegében az látszik, hogy milyen sebességgel közlekedett az utolsó kanyarában a szerencsétlenül járt pilóta.



Közleményt adott ki a Marussia F1 team, melyben türelemre inti a közvéleményt. Jules Bianchi állapotáról csak akkor érkeznek új információk, ha a család szükségét érzi annak – írja a Telesport.hu. A csapat közleménye szerint „Jules Bianchi tegnapi Japán Nagydíjon történt balesete kapcsán a Marussia csapata méltányolja a hatalmas támogatást és szeretetet, melyet Jules és a csapat kap ezekben a nehéz időkben. Ami a Jules állapotával kapcsolatos híradásokat és információkat illeti, mi tiszteletben tartjuk és követjük a Bianchi család kérését. Jules ellátása mellett most ez élvez elsőbbséget nálunk. Emiatt arra kérünk mindenkit, legyenek türelmesek és megértőek az orvosi információk kapcsán, melyekről akkor számolunk be a Jules-t ellátó Mie egyetemi kórház orvosaival együttműködve, amikor ők szükségét érzik ennek. A Marussia F1 Team és a Scuderia Ferrari képviselői továbbra is a kórházban maradnak, hogy támogassák a Bianchi családot.”

Jules Bianchit életveszélyes állapotban szállították kórházba a vasárnapi szuzukai futamról, miután a futam 40. körében kicsúszott a pályáról és autója beszorult egy daruskocsi alá, amely éppen az ugyancsak kicsúszott Adrian Sutil autóját készült a pálya mellől eltávolítani. Bianchit már vasárnap megműtötték.

Sutil kicsúszását elkapta a kamera, de a pár perccel később bekövetkező Bianchi-baleset nem szerepelt a közvetítésben, arról egyelőre csak egy telemetriás felvételt mutathatunk, amely a pilóta utolsó körét kíséri figyelemmel. SUT jelzéssel Sutil kicsúszó autója látható, majd utána Bianchi utolsó körét kísérhetjük figyelemmel, és kiderül belőle, hogy a francia pilóta nagyjából 200 km/h-s sebességgel száguldott, amikor kicsúszott.


tomajer 2014.10.07. 10:00:39 / # 336086
Todt: Schumacher hamarosan már viszonylag normális életet élhet


Biztató hírekkel szolgált Jean Todt a tavalyi év végén súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacherről.


A francia FIA-elnök a belga RTL-nek nyilatkozott egykori versenyzője, Michael Schumacher állapotáról, s elmondta, folyamatos javulást látott a hétszeres világbajnoknál az elmúlt hetekben-hónapokban. „Feltételezhetjük, hogy Schumacher rövidebb időn belül már viszonylag normális életet élhet. Annyit elmondhatunk, hogy valószínűleg már soha többé nem fog újra Forma–1-es autót vezetni” – nyilatkozta a Ferrari egykori csapatfőnöke.

Todt elmondása szerint egyébként közvetlenül a Japán Nagydíj előtti héten tett látogatást Schumacher Genfi-tó mellett lévő otthonában. A német még szeptember elején térhetett haza az őt addig kezelő lausanne-i klinikáról, és bár azóta hivatalos tájékoztatás nem érkezett állapotáról, Todt mostani szavai mindenképpen bizakodásra adnak okot. „Harcol. Az állapota javul, ami nagyon fontos. Csakúgy, mint az a tény, hogy most már otthon van a családjával” – tette hozzá a francia.

tomajer 2014.10.07. 07:49:10 / # 336085


volántaxis 2014.10.06. 20:27:27 / # 336084
avatar

Csoda lenne ha túlélné szegény. Szorítok neki.

tomajer 2014.10.06. 19:10:48 / # 336082

Valami videóguru letölthetné, és a közepét lelassíthatná. 

(én a kocsiból erre képtelen vagyok)

Woodoomester 2014.10.06. 18:42:11 / # 336079

Bocsesz.

tomajer 2014.10.06. 18:40:18 / # 336078

Hát itt.

Vagyis ott.  Csak a türelmetlenség....

Woodoomester 2014.10.06. 18:38:09 / # 336077

Hol az a videó?

tomajer 2014.10.06. 18:36:33 / Módosítva / # 336075

Itt a videó Bianchi becsapódásáról

 

Hétfőn felkerült a netre egy videó, amit egy tökéletes helyen ülő néző készíthetett Jules Bianchi vasárnapi, szuzukai balesetéről. A felvételen látszik a becsapódás pillanata, az ütközés akkora volt, hogy a nehézmunkagép a levegőbe emelkedett. A pilóta ráadásul szinte a fejével kapta el a daruskocsit, ami aztán legyalulta az egész Marussia-Ferrarit.

Bianchit azóta megműtötték, az intenzíven fekszik Japánban életveszélyes fejsérülésekkel, az állapota továbbra is krirtikus.

A videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk, a becsapódás 1:10-nél látható.

 

tomajer 2011.08.12. 06:10:01 / # 48660

Oldalszám: 28