Elhunyt Dudás Zoltán

2018.10.30.

Ma (2018.10.30.) délután, hosszan tartó, méltósággal viselt súlyos betegség következtében elhunyt Dudás Zoltán, a City Taxi, az Est Taxi, a Tele5-Buda taxi és a Főtaxi volt vezetője, az MKIK és a BKIK vezetőségének tagja.

Ennyi a hivatalos hír.

A nekrológírásnak elég kötött szabályai vannak, amelyeknek én most itt késő este a gép előtt, bámulva a monitort, nem tudok megfelelni. Fejből nem tudok a Zoliról egyetlen adatot se a fent felsoroltakon kívül. Kizárólag szubjektív információim vannak, és az érzéseim.
Köztudott, hogy nem voltunk barátok.
De!
A látszat ellenére nagyon tiszteltem őt.
A taxis szakma (ha nevezhetjük annak) utolsó két évtizedének legkiemelkedőbb alakja volt. Hatalmas tudással, felkészültséggel. Ismerte, értette a taxisokat, és – a közhiedelemmel ellentétben – tényleg a taxisokért dolgozott.
Jó. Ezt pontosítom. A taxis szakmáért dolgozott. Hitt benne, hogy ami a taxiszakmának jó, az hosszú távon a taxisok túlnyomó többségének is a javára válik.
És tudom, így utólag, hogy sok-sok mindenben igaza volt.
Ezen írásnak nem feladata azt elemezni, hogy mikor, milyen részletkérdésben nem értettünk egyet. Én most itt az előtt az ember előtt hajtok fejet, aki felül tudott emelkedni a sérelmein, el tudott tekinteni a személyes vitáktól, amikor a szakma érdekei ezt kívánták, és össze tudott fogni bárkivel a cél érdekében.


Nyugodj békében, Zoli!

Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2019.01.16.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu