Név Zugav Olga
Becenév hiénakutya
Honlap
Taxitársaság: Tiszteletbeli citys vagyok. :-D

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2018.02.22 10:37

Ez így egy faszság.

Be akarok bizonyítani valamit és tendenciózus kérdéseket teszek föl - ezeréves trükk. 

Téma: Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D

Hozzáadva: 2018.02.22 08:48

Az első kérdésig jutottam.

Mi a nagyértékű? Mi számít annak?

Hol van az a válaszlehetőség, hogy csak a nem lakás céljára szolgáló ingatlanokat kell megadóztatni?

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2018.02.14 19:26

Imádom őket!
:-)

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2018.02.13 21:01

És melyik cég diszpécserét csicskította be?
Mert nálam az nagyobb gáz, hogy ilyesmit ott be kell nyelni.

Téma: Tudta? A taxismaffia tarifát emelne!

Hozzáadva: 2018.02.13 21:00

Még szép!

:-)

Téma: Tudta? A taxismaffia tarifát emelne!

Hozzáadva: 2018.02.13 08:47

Jó cucc, már megszoktuk.

:-)

Odaát azért nem reagáltam, mert a szólásszabadság jegyében épp tiltva vagyok, így azután se üzenet, se komment, se anyámkínja.

:-)

Téma: Észt mundérban... (taxifájos élmények)

Hozzáadva: 2018.01.29 19:33

Ezt csak te tudhatod.

Téma: Észt mundérban... (taxifájos élmények)

Hozzáadva: 2018.01.29 18:04

Segítek értelmezni az alábbi mondatrészt:
"Tekintettel arra, hogy a hőn áhított 280 forintos fix tarifa kialkudásakor a taxis jövedelmét az akkor aktuális tán bruttó 93 ezer, nettó 64190 forintos minimálbérrel tervezték...".
Nos, ez a következőt jelenti: amikor a taxisok egy viszonylag hosszú és rögös tárgyalási folyamat során kialkudták a fix tarifa mértékét, ahhoz különböző számításokat nyújtottak be. Ezen számításokban szerepelt a taxis jövedelemigénye is, amire kb. az volt a politika reakciója, hogy szakképzettséghez nem kötött tevékenység mivoltából fakadóan a taxist a minimálbér illeti meg és nem több.Ennek megfelelően a 280-as tarifa egy mindent korrektül csináló, igen hatékonyan, napi 8 órában, heti 5 napon keresztül dolgozó taxis számára havi nettó 64190 forintos jövedelmet kell biztosítson és nem többet.Ha a taxis ennél több pénzt szeretne, akkor dolgozzon többet, dolgozzon hatékonyabban, és tegyen szert több borravalóra.
Mindehhez pedig fektessen be pár milliót.
Nos, a hatékonyság növelése csak egy bizonyos pontig lehetséges, de nem kezdek erről hosszasabb okfejtésbe, mert két éves taxis gyakorlattal már nyilván van némi rálátásod a munkaidő- illetve a futásteljesítmény kihasználtsága közti anomáliára.
Ha a hatékonyságod tartósan 50 százalék feletti, akkor a kollégáidat lopod meg.A munkaidő fokozása is csak korlátozottan lehetséges; ha mondjuk nem napi 8, hanem 24 órában taxikázol, megtartva a heti 2 pihenőnapot, úgy a fenti (ma már nem érvényes) minimálbér háromszorosát is megkeresheted, ha azt feltételezzük, hogy háromszor annyi idő alatt háromszoros bevétel érhető el. Ebben az esetben közel 200 ezer Forintot is megkereshetsz havonta.
Amihez még jön a jatt.
Legyen 300.
Ha ennél többet keresel és/vagy kevesebbet dolgozol, akkor vagy az utasaidat lopod meg, vagy az államot, vagy a vállalkozásodat, esetleg mindhármat.

Téma: Észt mundérban... (taxifájos élmények)

Hozzáadva: 2018.01.29 17:01

Már 2 éve taxizol?


Akkor tudsz mindent.

Téma: Észt mundérban... (taxifájos élmények)

Hozzáadva: 2018.01.29 15:39

Tekintettel arra, hogy a hőn áhított 280 forintos fix tarifa kialkudásakor a taxis jövedelmét az akkor aktuális tán bruttó 93 ezer, nettó 64190 forintos minimálbérrel tervezték, de ember nincs, aki olyan taxist ismerne, aki ezt az összeget viszi haza, ezért szerintem a hiénázást nyugodtan be lehet fejezni, szent taxisok.

Ezzel a hiperjövedelemmel és a fix tarifát tartalmazó szeretetcsomagban kapott egyéb okosságokkal, értsd költségekkel együtt nem csak a viteldíjat, de egyúttal a csalást is rögzítették a rendszerben. Azt egyetlen pillanatig sem gondolhatta komolyan senki, hogy a belátható időn belül nagyon komoly befektetésre kényszerülő taxisták majd nem fogják megrántani a beülős utast, függetlenül attól, hogy virít e céges logó a szép sárga karosszérián, avagy sem. Mint ahogy azt sem, hogy emberek a saját kockázatukra befektetnek pár milliócskát, hogy azután boldogan éljenek havi 64 ezerből az idők végezetéig, vagy az autóban rohadjanak meg napi 24 órából 28-ban.
Ha esetleg mégis volt valaki, aki mindebben komolyan hitt, annak a legnagyobb jóindulattal üzenném, hogy keresse föl kezelőorvosát.