Visszaadta a hátsó ülésen talált milliókat a taxis

2015.04.07.

Tízezer fontot, azaz több mint négymillió forintot felejtett egy brit férfi a taxiban, amelynek a sofőrje becsületesen visszaadta a pénzzel teli táskát tulajdonosának.

Adrian Quin rendszeresen utazik vonattal herefordi otthonából a Birmingham melletti Walsallba. Az egyik ilyen napon nem jutott arra ideje, hogy a nála lévő tízezer fontot betegye a bankba, így úgy döntött, a pénzt egy táskában magával viszi az üzleti tárgyalásra.

Az állomásra az 55 éves taxisofőr, Mohammed Nisar vitte ki. Amint odaértek, Adrian gyorsan kipattant a kocsiból és rohant a vonathoz. Azt, hogy a tása nincs nála, csak akkor vette észre, amikor a taxi már elhajtott. Quin először kétségbeesett, aztán mivel jobbat nem tudott, mint visszasétált pontosan oda, ahol kiszállt a taxiból. A kocsiban felejtett táska Mohammednek is feltűnt, így ő is visszahajtott oda, ahol kitette az utasát.

Quin később elmondta, hogy nem szokott nagyobb összegeket magánál tartani, a pénz egy számla beváltásából származott, melyet édesanyja után örökölt. A férfi el sem akarta hinni, hogy a taxis csak úgy visszavitte neki a táskát. Mohammed amúgy meg sem nézte, mi van a hátizsákban, egyszerűen csak vissza akarta juttatni tulajdonosának.