A fóliázásról objektíven!

2013.07.01.






 

Szubjektíve ugye utáljuk, hiszen ránk erőltetik....
De most lépjünk egyet hátra, és próbáljuk meg objektíve áttekinteni az autófóliázás előnyeit és hátrányait. Konkretice, próbáljuk meg elkezdeni emészteni a dolgot, hisz akarjuk - nem akarjuk, úgy tűnik, letolják a torkunkon:-(
Induljunk ki abból, hogy rengeteg ember költ igen sok pénzt arra, hogy fóliáztassa az autóját… jja és abból, hogy gyaníthatóan ők nem mind hülyék:-)

 

 

tomajer válasz |       2013.06.19. 17:29:14  (412)

Ez itt a reklám helye!

Mivel már van akinek sajnos lassan aktuális, és a cégvezető urak készülnek segítségképpen megszervezni nekünk a fóliázást, eljött az ideje, hogy itt is megjelenjen egy lehetőség.


Amit ígérnek: Minőségi igényektől, és autótól függően, 100-150 közötti ár.

Ha bármi kérdése volna, keresse kollégánkat:
Finta Balázs, +36-70-34-00-826



 



A kivitelezés helyszíne: Budapest X. Gyömrői út 76-80
(ipartelep: a bevezető úton végig, majd balra és ismét balra,
fehér földszintes épület)

Ha bármi kérdése volna, keresse kollégánkat:
Finta Balázs, +36-70-34-00-826

Safex taxifólia


 

 

Az autófóliázás segítségével, akár
évente változtathatunk autónk
színén és kinézetén. Hiszen miért
is vennénk új autót, ha a
mostanit is újjá tehetjük?

Nem csupán a gyakori
színváltoztatás képességével
emelkedik a fóliázás a festés
fölé, hanem azzal is, hogy
amikor kedvünk tartja,
visszakaphatjuk kocsink
eredeti színét.

A megfelelően telepített
fólia védi az autó eredeti
fényezését, és bármikor
nyom nélkül eltávolítható.


 

 

 

 

A fóliázás előnyei a festéssel szemben:

• védelmet nyújt az eredeti fényezésnek
• gyors telepítési és eltávolítási képesség
• az autófólia nem tér el a többi felülettől vastagságban és árnyaltban sem
• nyom nélkül eltávolítható
• egyedi megjelenést kölcsönöz, láthatóvá tesz, azonosít
• autófóliázással akármikor váltogathatjuk autó színét (elvileg)

Vannak, akik csupán kedvtelésből, saját maguk számára szeretnének valamilyen eltérő, személyes külsőt autójuk számára.



A másik csoportba tartoznak a cégek és vállalkozások, akik szintén ugyanezt a hatást szeretnék elérni, szolgáltatásuk vagy termékük népszerűsítése céljából, …. és vannak, akiket köteleznek rá.

Ez a technika számukra lett kitalálva! A speciális autófóliára bármilyen grafika nyomtatható, és akár az egész autót vagy kisbuszt be lehet vele vonni. Ilyen esetekben nélkülözhetetlen az egyedi grafikai tervezés és kivitelezés, fontos a pontosan és jól megválasztott dekoráció, hiszen ez fogja elnyerni a potenciális ügyfelek figyelmét. Ez fokozottan igaz a taxik esetében, még ha a lehetőségek korlátozottak is.

A harmadik csoportba tartoznak a versenyautók, amelyek számára nélkülözhetetlen a figyelemfelkeltő, teljes autót átfogó design kialakítása.

Tehát legyen szó magánszemélyekről, céges flottákról vagy akár versenyautókról, akinek szüksége van az egyedi és összetéveszthetetlen megjelenésre, azt az autófóliázás segítségével lehet a legjobban megvalósítani.



Hogyan védi autót a karosszéria fólia?

Minden járműtulajdonos számára fontos a jármű szerkezetének és esztétikai állapotának megőrzése.

A karosszéria az autó elemi része, mivel ez határozza meg kocsink (és saját magunk) megjelenését és stílusát. Sajnos nagyon sérülékeny, mivel a legtöbb külső hatás először a karosszériát támadja meg.
Ezért mindenképpen szükséges lépéseket tenni a védelem érdekében.
Egy szépen megőrzött fényezés emeli az autó értékét, valamint az autó tulajdonosának megjelenését és presztízsét is.

A modern karosszériavédelmi módszerek közé tartozik a karosszériavédő autófóliázás.

Az ilyen típusú karosszériafólia teljes mértékben képes megvédeni az autó karosszériáját a kőfelverődések ellen, továbbá a kátrány és rovarfoltok, valamint kisebb koccanások és vandalizmus esetén is védelmet nyújt.

 

Miért van rá szükség?

• Mert rengeteg kő és kátrány verődik fel az utakról, folyamatosan károsítva a fényezést!
• Mert az utcán valaki meghúzhatja a kocsit vagy nekikoccanhat!
• Mert parkoláskor esetleg valaki nekicsapja az ajtaját vagy a bevásárlókocsit tolja rá!
• Mert télen hó és fagyás okoz bajt, és só mardossa az oldalát!

Mindezek a tényezők hatására autónk értéke folyamatosan csökken, és ha eladásra kerül sor, ez súlyos százezreket fog jelenteni!

Mindezekre megoldást jelent a karosszériavédő fólia védelme, így sokáig megőrizhetjük autónk eredeti fényezését. Egy nagyobb koccanásnál lehetőség van a fólia eltávolítására és új fólia felhelyezésére, mindezt a fényezés károsítása nélkül.

Egy esetleges koccanás miatt már nem kell az egész autót újrafényezni, csupán a sérült felületről eltávolítani a fóliát, majd újra becsomagolni vele az elemet. Nem lesznek eltérő árnyalatú és vastagságú részek, mint az újrafényezésnél.

Tehát akár fényezés helyett is választhatunk autófóliát! A mai kiváló minőségű fóliák szinte minden felületre felragaszthatóak és nyom nélkül eltávolíthatók. Minőségüknek köszönhetően rendkívüli módon ellenállnak az időjárás viszontagságainak, hogy sokáig „élvezhessük” autónk új megjelenését.

 

Egyedi design
Hát ez nem lesz probléma, gondolhatnánk. Majd jól megmondják, hogy milyen autót szeretnénk. De talán ez sem teljesen igaz.

Ha végül a mostani, "biztos befutónak" számító, fehér-sárga kombináció kerül a tervezetbe, mindenképpen érdemes elgondolkozni, hogy milyen hatása lesz ennek. Pár év múlva: a fehér autók eladhatatlanok lehetnek, mivel mindenki taxis múltat fog sejteni a mögöttük. Éppen ezért talán nem elvetendő gondolat bármilyen más, éppen raktáron levő, és ezért jóval olcsóbb színt választani és teljes fóliázás alá rejteni azt…


Nem véletlenül lettek számos helyen a taxik sárgák: nemcsak hogy sárga autót nem vásárol önszántából senki (kivéve a feltűnési viszketegségben szenvedő Lamborghini és Corvette tulajdonosokat), de a sárga leghamarabb felismerhető és a legtávolabbról látható szín is egyben.
Ezért majd fél évszázada minden New York-i taxi sárga. Ezért van, hogy sárgák vagy részben sárgák a spanyol, argentin, német (elefántcsont), kubai, kolumbiai, cseh, román, indonéz, tajvani és sok más ország autói is.


 

Ez segíti a turisták tájékozódását és kényelmét éppúgy, mint az egységes városkép kialakítását – nem meglepő tehát, hogy a városháza ragaszkodik a ragasztáshoz…

Végső soron, ezekből az előnyökből mi az „egyedi designt” nem „élvezhetjük”, mert nem mi találjuk ki, hogy milyen is legyen az autónk, …. és bizony fog is velünk szembejönni, nem egy, nem két ugyanolyan…. de a többi határozottan jót tudna tenni a „vasnak”!

(x)