Könyvelőnk jelenti

Áfamentesség 12 millióig: Zöld az út

  • 2018.10.03

2018.11.13.-án kedden elfogadta az Országgyűlés az őszi adócsomagot amely egyebek mellett 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát.

Áfamentesség 12 millióig: Zöld az út

Az uniós tagállamok pénzügyminiszterei kedden döntöttek arról, hogy támogatják a magyar kormány azon kérését, amely a kisvállalkozásoknak jelentős adócsökkentést és egyszerűsítést biztosíthat – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter. A döntés értelmében akár már jövőre négymillió forinttal 12 millió forintra emelkedhet az általános forgalmi adót (áfa) érintő mentesség felső összeghatára a legkisebb vállalkozásoknál – tette hozzá.

Tovább

Most akkor mivan? Taxaméter ? Onlány kassza ? Mindkettő! :-)

  • 2018.06.01

Szokott taxizni? Fontos változásra készülhet

A taxisoknak az utas részére úgynevezett mérési bizonylatot kell adniuk, az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A bizonylatot a viteldíjjelző készülék által mért adatok alapján kell kiállítani. A dokumentum fejléce tartalmazza a taxis vállalkozás adatait (név, székhely, adószám), továbbá a kocsi rendszámát is.

Magának a bizonylatnak az adatai pedig a következők: a fuvarozás indulási és érkezési időpontja, a megtett utas-kilométer, induló (alkalmazott) alapdíj, az alkalmazott útdíjak és várakozási díjak, a fuvar-szolgáltatás végösszege, végül pedig a dátum és a viteldíjjelző készülék gyártási száma.

Az előírást a Magyar Közlönyben történt majdani megjelenéstől számítva, 90 nap után kell alkalmazni.

Visszavonták a visszavonást. A taxaméterekre vonatkozó rendeletet valamikor a tavalyi év végén június elsejei hatállyal visszavonták, hogy majd születik helyette egy új. De nem született. Így most hatályon kívül helyezték a hatályon kívül helyező jogszabályt, tehát minden marad a régiben:

Éédesjó istenem!
Ezt úgy hívták eddig, hogy nyugta.  Minden taxis, minden fuvar után, odaadta volna minden kedves utasnak, ha az megvárta volna! :-)
Uszkve 25 éve adjuk ezt elméletileg minden fuvar után, hisz a taxióra akkor is kinyomtatja, ha nem akarjuk.
Jól átnevezték.
De!

De éljen a HÍR  ami szent ...    :-P

Tovább

Taxis vállalkozóként nem jár vissza a devizahitelből!

  • 2015.04.01

Ezek az autóhitelesek egy fillért sem kapnak vissza: már biztos
  • Ráski Péter
  • 2015. március 31. kedd 06:02

Sok olvasónk panaszkodik arra, hogy autóvásárlása után nem jár neki a devizahiteles elszámolás. Több olyan lízingcég is van, akik erről levélben értesítik az ügyfeleiket, és arra hivatkozva utasítják el az elszámolást, hogy az ügyfél nem számít fogyasztónak. A Pénzcentrum a Lízingszövetség segítségével utánajárt, hogy kinek is jár az elszámolás.

Tovább

Lebukott a feketéző távtaxis

  • 2014.09.12

Teleautót hirdetett és indított egy feketéző személyszállító, aki mielőtt az irányt Bécsbe vette volna utasaival, megbukott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzésén. A "vállalkozás" papíron sem létezik, adószáma nincs, ráadásul a fuvardíjról se számlát, se nyugtát nem adott, sőt az alkalmi sofőrtársa bejelentéséről is megfeledkezett. A többszörös jogsértés miatt a kontár tetemes bírságra számíthat, és vélhetően további jogkövetkezménnyel is számolnia kell a vizsgálat lezárása után.
(forrás: NAV sajtóközlemény)

Tovább

A taxikba is online pénztárgép kerülhet

  • 2014.08.22

A taxik és a különféle élelmiszer-automaták online-pénztárgépesítését várja a magyar piacon meghatározó szerepet játszó Micra-Metripond Kft. Erről beszélt Krzysztof Urbanowicz, a Micra anyavállalata, a lengyel Comp-csoport igazgatótanácsának tagja Magyarországon, a hazai leány új oktatási központjának megnyitóján.

Tovább

Taxiórák adómemóriája és kezelése 2014-ben:

  • 2014.01.03

 

vica1277 válasz |       2014.01.03. 15:07:30  (122)
Kedves Taxisok! Azért írok ide, mert látom, szinte senki se tud erről :(. Kérem, ne felejtkezzenek el az adómemória kiírásáról, kiíratásáról! Annál is inkább, mivel ez már BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGGEL jár együtt. Az adómemória kiíratásának határideje február utolsó napja, a hatályos rendelet szerint.Az adómemória kiírását nem szükséges szervízzel végeztetni, ám a kiíratás tényét megfelelően dokumentálni szükséges!

Tovább

Így hosszabbítja meg Matolcsy a NAV kezét

  • 2012.12.15

Csúszhat az új pénztárgépek bevezetése

Taxióracsere áprilisra!?!
Készül a vonatkozó rendelet, de még a forgalmazóknak sem világos, hogy a pénztárgépeket a kiskereskedők kidobhatják a kukába, vagy elég egyes módosításokat elvégezniük rajtuk. A vaskos rendelettervezet egy dolgot tesz világossá: azt, hogy a Nagy Testvér áprilistól a kiskereskedelemben figyelni fog.

Az NGM rendelet teljes szövege: 

Tovább

Részeg adóellenőrök garázdálkodnak a városban?

  • 2008.12.01

Olvasónk személyes élménye
Közben az APEH-os (most már nagy betűvel, hisz sajnos tényleg az volt) többször felszólította, hogy nézzen a szemébe, és higgye el, hogy eljárást fog ellene indítani. Eddig nem akarta „megszívatni” de most már meg fogja. Kollégánk erre mélyen a szemébe nézve megnyugtatta, hogy csak nyugodtan, de nem itt és nem most. Most ki fog szállni az autóból.

Tovább

Nagyobb eséllyel ellenőrzi az APEH a minimumadózókat

  • 2008.05.21

Adózási szabályok, -tudnivalók
Idén először már alkalmazniuk kellett az egyéni és társas vállalkozásoknak a minimumadózás szabályait, avagy másik verzióként, adóbevallásuk részeként nyilatkozniuk kellett arról, hogy miért nem érte el nyereségük a törvényi minimumot. A nyilatkozók nagyobb eséllyel számíthatnak ellenőrzésre.

Tovább

A skizofrén taxis, a jövőbelátó könyvelő és a láthatatlan őstermelő

  • 2008.03.21

Már 328 milliót költöttek ki a hatóságok
A maximális, egymillió forintos mulasztási bírságot szabták ki a revizorok egy vegyes kereskedelemmel foglalkozó vállalkozóra, akit a Kikelet hadművelet keretében ellenőriztek, s a próbavásárlás során ezúttal sem adott bizonylatot.

Tovább